Hogyan működik?

Szeretném, ha elhinnéd, hogy jó vagy, szerethető vagy! Akkor is, ha még nem önmagad éled.

„Vagyok: mint minden ember: fenség,”

                  (Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének)

SzerethetőEgyediségünkben van tökéletességünk. Éppen az egyediségünk az, amiért biztosan társra találhatunk, hiszen a sokaságban mindenki számára ott vannak azok, akik erre a fajta egyediségre vágynak. A kirakós játék melléjük illő darabjára. Már csak az a dolgunk, hogy tudatos és ösztönös kommunikációnkkal is önmagunkat közvetítsük kifelé. Ez akkor sikerül hitelesen, ha tudjuk, kik vagyunk. Addig csak tétova jeleket adunk, ezekre tétova válaszokat kapunk.

Önmagad kiteljesítésében adnak segítséget a konzultációk. Kiteljesítésben, nem megváltoztatásban. Hiszen önmagadhoz keresel párt, nem egy elképzelt, ideális személyhez.

Magad helyett csak korábbi viselkedésmintáidat kell feladnod, amelyek akadályoznak abban, hogy önmagad légy.

Ahhoz, hogy felnőttként vehess részt egy igazi társkapcsolatban, a magad életét irányítani tudó felnőtt személyiséggé kell válnod. Ekkor kaphatsz magad mellé társul valakit, aki kész erre. Ennek a felnőtt magabiztos, saját sorsát alakító személyiségnek megtalálásához adnak segítséget a konzultációk. Együtt megtaláljuk, mi nehezíti meg, hogy megéljük, ami már régen a miénk. Nem teremtünk új személyiséget, csak lecsupaszítjuk tökéletes önmagunkról a ránk telepedett és már-már sajátunknak érzett félelmeket, szorongásokat, viselkedésmintákat.

Senki nem tehet boldoggá, amíg magadban nincs boldogság. Amint azonban elkészült a mű, eljön, akinek be kell teljesítenie, ki kell egészítenie.